Valorant Türkiye

ESA E-Sports için Valorant Türkiye Ligi web sitesini tasarladık ve beraberinde lig ve eleme usülü çalışabilen özel bir turnuva yazılımı geliştirdik.

Ne Yaptık?
  • Back-End Geliştirme
  • Front-End Geliştirme
Ne Kullandık?
ESA E-Sports

Türkiye merkezli olarak 2018 yılında kurulan ESA E-Sports, e-spor ve video oyunları sektöründe faaliyet gösteren, düzenlediği e-spor organizasyonları, ürettiği dijital içerikler ve eğlence sektörüne getirdiği yenilikçi bakış açısı ile Türkiye'de ve komşu coğrafyalarda pazar lideri olmayı vizyon edinmiş; aynı zamanda 2022 yılında Riot Games'in Türkiye bölgesi için 'Valorant Ekosistem Ortağı' olarak seçilmiş bir "yeni medya" şirketidir.

Valorant Türkiye websitesini kim yaptı?

Valorant Türkiye web sitesinin Back-End Geliştirme, Front-End Geliştirme, çalışmaları Epigra taraıfndan yapılmıştır.

ESA E-Sports kimdir?

Türkiye merkezli olarak 2018 yılında kurulan ESA E-Sports, e-spor ve video oyunları sektöründe faaliyet gösteren, düzenlediği e-spor organizasyonları, ürettiği dijital içerikler ve eğlence sektörüne getirdiği yenilikçi bakış açısı ile Türkiye'de ve komşu coğrafyalarda pazar lideri olmayı vizyon edinmiş; aynı zamanda 2022 yılında Riot Games'in Türkiye bölgesi için 'Valorant Ekosistem Ortağı' olarak seçilmiş bir "yeni medya" şirketidir. 2022 yılı itibariyle İstaç Back-End Geliştirme, Front-End Geliştirme, alanlarındaki projelerinde Epigra ile çalışmaktadır.

Valorant Türkiye Ligi'nin web sitesini tasarlamak ve geliştirmek için bambaşka bir süreç izledik. İlk olarak gereksinimleri topladık ve lig ve takımlar hakkındaki bilgi ekranları, maç planlama, puan durumu, turnuva görünümü, yönetim paneli ve kullanıcı ekranları gibi gerekli özelliklerin ve işlevlerin belirlenmesini web sitesinin ihtiyaçlarını belirledik. Ardından, genel estetik, kullanılabilirlik ve kullanıcı deneyimi gibi faktörleri göz önünde bulundurarak web sitesi için bir tasarım oluşturduk ve bu tasarımları çalışan bir web sitesine çevirebilmek için farklı teknolojiler kullandık. Süreç boyunca, her şeyin doğru çalıştığından ve gereksinimleri karşıladığından emin olmak için devamlı olarak uygulamayı test ettik ve hataları ayıkladık. Genel olarak, Valorant Türkiye Ligi web sitesinin tasarlanması ve geliştirilmesi diğer pek çok projeye kıyasla daha dikkatli bir planlama, ayrıntılara dikkat etme ve kapsamlı akışları ile özel, fakat bir o kadar da değerli bir proje oldu.

Oyunseverler için bir arayüz tasarımı

Alışkın olduğumuzun aksine bizim gibi oyunseverler için bir arayüz tasarımı hazırlama fırsatını en iyi şekilde değerlendirebilmek için işe hedef kullanıcılardan geri bildirim ve içgörüleri toplayarak başladık ve mevcut oyun arayüzü tasarımlarını analiz ettik. Elde ettiğimiz çıktılara dayanarak oluşturduğumuz prototipler neticesinde hazırladığımız bu dinamik kullanıcı arayüzünün işlevsel, kullanıcı dostu ve görsel olarak çekici olmasını sağlamak öncelikli hedefimizdi.

Maçlar ve Puan tablosundan çok daha fazlası...

Maç sonuçları ve puan tablolarının arkasında bir ucu akademik makalelere, matematiksel denklemlere kadar varabilecek pek çok detayın olduğunu biz de bu süreçte öğrendik.

Turnuva boyunca oluşturulan özel kuralları, lig ve farklı eleme modellerinden oluşan turnuva düzenlerinde uygulayarak tamamen kendine özel bir maç ve puanlama sistemi olan Valorant evrenindeki dinamiklere adapte olabilecek bir altyapı oluşturmak bizim için de adeta unutulmaz bir deneyim oldu.

Turnuva sistemi için bu özel gereksinimleri uygulayarak, sonunda takımları eşleştirmek için tanımlanabilecek neredeyse sınırsız özel kurallarla 5'ten fazla farklı modda çalışabilen esnek bir turnuva yazılımı teslim ettik.

valorant-swiper-img-1
valorant-swiper-img-2
valorant-swiper-img-3
valorant-swiper-img-4